Hoe werkt het op onze groentepluktuin?

Praktische informatie over je deelname

Als je deel gaat nemen aan Vers aan de Vecht, dan ben je ‘plukker’.

Wekelijks pluk je je eigen groenten en kruiden, tijdens het oogstseizoen. Dit begint ongeveer half mei en eindigt ongeveer eind november (afhankelijk van het weer). Dit organiseren we zo, zodat er niet op zaterdag ochtend een rij van 50 plukkers op het erf van de boerderij staat.

Op de online intekenlijst schrijf je je in op tijdsloten op de dagen dat de boerderijwinkel ook open is (woensdag, vrijdag en zaterdag).
In principe proberen we ons aan maximaal 10 plukkers per tijdslot te houden, en maximaal 2 plukkers per tijdslot die met de auto komen (als het echt niet anders kan).
* Wekelijks krijg je online een lijst met beschikbare groente en de wijze hoe je ze moet oogsten.
* Neem je eigen tassen mee. Grote en van die kleine transparante groente-tasjes zijn handig. Hou rekening met het weer, als het heel warm is moet je bijvoorbeeld een oude theedoek meenemen om je groenten mee te beschermen. (messen/scharen/weegschalen/elastiekjes liggen voor je klaar)

* Dan wijst het oogsten (wat je zelf doet) redelijk voor zich, nadat je het 1 keertje uitgelegd hebt gekregen van een ervaren plukker. Neem (je eigen of van anderen ;)) kinderen mee, het is echt gezellig om het samen te doen

* Op de tuin staat een bord met uitleg van de portie grootte
* De vlaggen geven aan waar op de tuin je een oogstbare groente kunt vinden
* Op de tuin is een grote spoelbak aanwezig, waar je de meeste aarde kunt wegspoelen. De rotte bladeren en ander groen afval kun je op de composthoop gooien of aan de varkens geven.

* Dan, last but not least, kun je thuis aan de slag en er lekker mee koken. Naast recepten, delen we binnen de groep ook handige bewaartips.

Oogstfeest oktober ’21


Realiseer je dat een groentepluktuin bestieren voor de groep die wij inmiddels groot zijn, meer werk is dan de 3 tuinders kunnen verzetten. Het is super interessant en leerzaam om te zien wat er allemaal komt kijken bij het telen van je eigen groenten en kruiden.

We nodigen jullie daarom graag uit een bijdrage te leveren. Dit kan op allerlei wijzen. Op verschillende dagen (woensdag en vrijdag en soms zaterdagen) kun je helpen met het tuinieren of met het opzetten/afsluiten van de oogstdagen. Je kunt je aansluiten bij TeamAdministratie of TeamCommunicatie. Ook kun je helpen bij de organisatie van workshops, bijeenkomsten/oogstfeesten of andere gerelateerde initiatieven en uitdagingen die op ons pad komen. Daarover krijg je vanzelf informatie via nieuwsbrieven en ons online prikbord waar je toegang toe zal krijgen. Heb je ideeën? Altijd welkom.

Voor dit seizoen betaal je voor een oogstaandeel (wat staat voor groenten en kruiden voor 2 volwassenen) 625euro. Het investeringsdeel staat op 300euro. Mocht je besluiten na dit jaar te stoppen, dan krijg je het investeringsdeel terug indien er iemand op de wachtlijst jouw plek overneemt.


Verder info:
Alle blogs
Onze podcast met vijf afleveringen
Onze LinkedIn
Onze Instagram

%d bloggers liken dit: